Парламентът гласува кабинета Денков – Габриел на извънредно заседание. В дневния

...
Парламентът гласува кабинета Денков – Габриел на извънредно заседание. В дневния
Коментари Харесай

Парламентът гласува кабинета „Денков – Габриел“ на извънредно заседание.

Парламентът гласоподава кабинета " Денков – Габриел " на изключително съвещание. 

В дневния ред са включени три точки - избиране на министър-председател, приемане на конструкция на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на Република България.

Припомняме, че до тук се стигна, откакто в понеделник ПП-ДБ върнаха досието на президента Румен Радев, а час по-късно той издаде декрет. 

По думите на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков процедурата е позната – показва се претендентът за министър-председател, а той показва претендентите за министри и структурата на кабинета.

Според него кандидат-премиерът може да направи политическо послание и декларация или да показа целите на ръководството, след което има опция за спор и се организират гласуванията – за министър-председател, за конструкция на кабинет и за персоналния състав, посочи Желязков.

Президентът Румен Радев ще участва на изключителното съвещание на Народното събрание.
 
След церемонията по полагане на клетва в постройката на Народното събрание, президентът ще одобри на " Дондуков 2 " състава на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев, назначен на 3 февруари 2023 година

На въпрос дали е оптимист, че постоянният кабинет ще бъде подсилен в пленарната зала, ръководителят на Народното събрание съобщи, че има декларирано политическо болшинство. Желязков изрази вяра, че бъдещото постоянно държавно управление ще бъде по-успешно от последното такова през последните две години.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР